9.4 C
Gargždai
2025 / 04 / 20

Tuno salotos nuo Velykų stalo dings pačios pirmos – „Iki“ siūlo 5 skanius, pigius ir greitai pagaminamus receptus

Ar jau skaitėte?

Tuno salotos ant velykinio stalo yra kone tokios pat privalomos kaip ir kiaušiniai. Toks patiekalas nereikalauja nei brangių produktų, nei ilgo triūso virtuvėje, o jį šaukštais kabina visi – nuo pačių mažiausių iki vyriausių. Pasak Gintarės Kitovės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, jas vertina ir norintys sutaupyti – konservuotas tunas yra ekonomiškas variantas, o į jį pakanka įdėti keletą paprastų ingredientų, kad pasigamintumėte fantastiškas salotas. Juo labiau, kad jam „Iki“ vykstančioje „Maisto fiestoje“ taikomos solidžios nuolaidos.

- Reklama -

 „Iki“ pataria: kada tuną pirkti aliejuje, kada – savo sultyse?

 „Skanus maistas lietuviams neatsiejamas nuo švenčių. Matome, kad Velykoms „Iki“ pirkėjai jau ruošiasi – akylai stebi akcijas ir iš anksto perka ilgiau negendančius produktus, kurių reikės šventinėms vaišėms. Jau į krepšelius keliauja konservuoti žirneliai, agurkėliai, burokėliai, šaldyta produkcija. Įvairūs žuvų konservai taip pat yra viena tokių prekių, nes jie ypač universalūs. Juk tunas, šprotai, įvairios užtepėlės su žuvimi tinka ne tik šventėms, bet ir kasdienai, jie gali išgelbėti netikėtai užklupus svečiams ar nesugalvojant, ką gaminti vakarienei. Jų „Iki“ įsigijus pigiau, galima ilgam apsirūpinti atsargomis namuose gerokai sutaupant“, – sako G. Kitovė.

Sluoksniuotos tuno salotos su daržovėmis ir kiaušiniais – tikras Velykų stalo puošnumas ir skonis viename.
Sluoksniuotos tuno salotos su daržovėmis ir kiaušiniais – tikras Velykų stalo puošnumas ir skonis viename.

Žuvies konservai – tik viena iš kategorijų, kuriai su IKI lojalumo kortele ar programėle taikomos net 40 proc. akcijos per „Iki“ vykstančią „Maisto fiestą“. Visas naudingas „Iki“ akcijas maistui, pagal kurias lengva planuotis kasdienį ir šventinį meniu, bei geriausius pasiūlymus kitoms prekėms rasite čia: www.iki.lt/leidiniai.

Pasak „Iki“ atstovės, pirkėjai perka tuną tiek savo sultyse, tiek aliejuje – saulėgrąžų arba alyvuogių. Iš esmės tą diktuoja receptas ir asmeniniai pasirinkimai. Tuną aliejuje renkasi tie, kurie nori išraiškingesnio patiekalo ir nesibaimina šiek tiek daugiau kalorijų ir riebalų. Kita vertus, tokiam tunui reikės mažiau majonezo ar kito padažo, nes jis jau savaime bus sodresnio skonio. Tačiau jei tuno salotų neįsivaizduojate be majonezo ar kitų riebesnių priedų, puikiai tiks ir tunas savo sultyse.

Kas tinka su konservuotu tunu? „Iki“ kulinarijos šefė Jolita Tamoševičienė sako, kad tai yra produktas, kurio visada verta turėti namuose. Tunas puikiai tinka ant picos, su makaronais, dera apkepe, kiše ar kaip priedas ant sumuštinių. Jis taip pat labai dažnai būna pagrindinis salotų ingredientas.

„Kūrybiškos tuno salotos jau daugelį metų yra hitas ant susibūrimo stalų. Tunas ypač tinka su kiaušiniais, todėl dažnuose namuose net nesvarstoma – tuno salotos tikrai bus velykiniame meniu. Yra daugybė jų konfigūracijų, nes salotoms galima naudoti tiek tuną savo sultyse, tiek aliejuje, derinti su įvairiais priedais – šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, vaisiais ir įvairiais padažais. Jis labai dėkingas produktas eksperimentams ir kūrybai virtuvėje“, – pažymi J. Tamoševičienė iš „Iki“.

- Reklama -

Iki“ kulinarijos šefė pasakoja, kad tunas gali pagyvinti net ir mums puikiai pažįstamus patiekalus – pavyzdžiui, Ispanijoje mėgstamos tuno salotos, kurios yra lietuvių mylima baltoji mišrainė, tik paskaninta konservuotu tunu. O vos vienas kitas naujas priedas į kitą lygį pakylės ir daugelio pamėgtas sluoksniuotas tuno salotas.

IKI pagerintos kultinės sluoksniuotos tuno salotos

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 25 min.

Reikės: 3 skardinių tuno iš IKI, 4-5 marinuotų agurkų IKI, 4 morkų IKI ŪKIS, 1 stiklainiuko marinuotų pievagrybių, 5 kietai virtų kiaušinių IKI, 150 g fermentinio sūrio iš IKI, majonezo, kaparėlių, šviežių petražolių arba krapų IKI DERLIUS, druskos, šviežiai maltų pipirų, agurkų papuošimui.

Gaminame:

  1. Išvirkite ir nulupkite morkas. Kietai išvirkite kiaušinius ir nulupkite. Tuną nusausinkite.
  2. Ant stiklinio dubens dugno sudėkite kubeliais pjaustytų marinuotų agurkų sluoksnį. Ant viršaus užtepkite tolygų tuno sluoksnį.
  3. Kiaušinius supjaustykite kubeliais, pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite 2-3 valgomuosius šaukštus majonezo ir suformuokite kiaušinių mišinio sluoksnį.
  4. Pievagrybius supjaustykite plonomis juostelėmis ir sukurkite dar vieną sluoksnį. Plonai aptepkite majonezu.
  5. Ant jo uždėkite sluoksnį stambiai tarkuotų morkų (pusę vienos morkos palikite papuošimui). Ant viršaus užtepkite majonezo.
  6. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite salotų viršų. Morkų griežinėlius supjaustykite gėlių raštais ir jais papuoškite salotų kraštus. Ant kiekvienos gėlės uždėkite po kaparėlį. Agurką supjausykite daržovių skustuku ir iš juostelės susukite gėlę. Prieš patiekdami salotas atvėsinkite šaldytuve.

Ispaniška „baltoji mišrainė“ su tunu

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 25 min.

Reikės: 2 skardinių tuno iš IKI, 4 bulvių IKI ŪKIS, 2 morkų IKI ŪKIS, 2 kiaušinių IKI, geros saujos žaliųjų alyvuogių, geros saujos juodųjų alyvuogių, 3-4 šaukštų majonezo arba 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (jeigu tunas aliejuje – papildomai nereikia), druskos, šviežiai maltų pipirų.

Gaminame:

  1. Išvirkite morkas, bulves ir kiaušinius. Atvėsinkite ir nulupkite.
  2. Kartu su alyvuogėmis supjaustykite mažais kubeliais.
  3. Tuną nusausinkite ir sudėkite į daržoves. Pagardinkite majonezu, druska ir pipirais. Išmaišykite ir patiekite.

Akimirksniu paruošiamos gaivios tuno ir ananasų salotos

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 15 min.

Reikės: 2 skardinių tuno iš IKI, 2 maišelių basmati ryžių IKI, 300 g konservuotų kukurūzų, 8 griežinėlių konservuotų ananasų, nedidelio raudonojo svogūno, 3 šaukštų majonezo, šviežių petražolių IKI DERLIUS papuošimui, druskos, šviežiai maltų pipirų.

Gaminame:

  1. Išvirkite ryžius pagal gamintojo nurodymus. Kukurūzus ir tuną nusausinkite. Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną ir ananasą.
  2. Sudėkite visus ingredientus į dubenį. Įdėkite majonezo, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, išmaišykite. Papuoškite petražolėmis ir patiekite.

Tuno salotos su saulėgrąžomis ir ryžių makaronais

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 2 skardinių tuno iš IKI, 150 g ryžių makaronų, 1 raudonosios paprikos, 4 marinuotų agurkų IKI, 4 kiaušinių IKI, 1 skardinės konservuotų kukurūzų, 1/2 raudonojo svogūno, 1/3 puodelio nuluptų saulėgrąžų sėklų, kelių salotų lapų salotinei iškloti, druskos, šviežiai grūstų pipirų, majonezo.

Gaminame:

  1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Nusausinkite ir perliekite šaltu vandeniu.
  2. Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
  3. Nulupkite svogūną ir supjaustykite mažais kubeliais. Agurkus ir paprikas supjaustykite mažomis juostelėmis
  4. Nusausinkite kukurūzus ir tuną. Visus ingredientus kruopščiai sumaišykite, įdėkite majonezo ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Perkelkite salotas į salotinę, išklotą salotų lapais. Pabarstykite saulėgrąžų sėklomis.

Traškios salotos su tunu, kiaušiniais ir migdolais

Porcijos: 4

Gaminimo laikas: 20 min.

Reikės: 2 skardinių tuno iš IKI, 200 g salotų lapų iš IKI, 4 agurkų, 6 kietai virtų kiaušinių IKI, 1 raudonojo svogūno, 60 g migdolų dribsnių arba smulkintų IKI migdolų, druskos, šviežiai maltų pipirų. Padažui: 2 šaukšto majonezo, šiek tiek tuno sulčių, 1 šaukšto baltojo vyno acto.

Gaminame:

  1. Migdolus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Agurkus supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną. Kiaušinius kietai išvirkite ir supjaustykite ketvirčiais. Dubenėlyje sumaišykite visus padažo ingredientus.
  2. Salotų lapus ir agurkų griežinėlius išdėliokite didelėje lėkštėje. Tolygiai ant jų paskirstykite tuną, supjaustytus kiaušinius, svogūną ir užpilkite padažu. Pagardinkite salotas šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir pabarstykite migdolais.

G. Kitovė primena, kad geriausiais „Iki“ pasiūlymais pasinaudoti paprasta – naudingos akcijos, įvairios nuolaidos ir ypatingi pasiūlymai skelbiami leidiniuose „Iki“ parduotuvėse, interneto puslapyje www.iki.lt ir mobiliojoje programėlėje. Joje pirkėjai ras ir asmeninių pasiūlymų bei dalyvaudami lojalumo programoje rinks taškus, kuriuos galės išmainyti į vertingus prizus ar nuolaidas.

Gintarė Kitovė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Nuo šiol galėsite apdrausti savo augintinį

Neseniai Lietuvos rinkoje atsiradusi nauja augintinių – šunų ir kačių – draudimo paslauga įgyja pagreitį: ja domisi ne tik fiziniai asmenys, bet ir bendrovės....

ORAI: Šiandien lietinga, debesuota bet šilta diena

Sekmadienio dieną daug kur, daugiausia Šiaurės ir Rytų Lietuvoje, trumpas lietus. Vietomis lis smarkiai, su perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, 4–9 m/s, per perkūniją kai...

Aštuoni būdai, kaip sukčiai gali pavogti banko kortelės duomenis jums to nepastebėjus

Kortelė saugiai guli mano piniginėje, o kažkas ją tuština atsiskaitydamas internete. Tai ne filmo apie pavogtą tapatybę anonsas. Tai vis dažniau pasitaikantis nusikaltimas. Užtenka...

Gera žinia užmirštuoliams – kažkur paliktą išmanųjį įrenginį galima rasti itin greitai

Visi yra susidūrę su tuo nemaloniu jausmu, kuomet supranta, kad šalia nėra telefono – širdis išties ima plakti greičiau. Nors dažnu atveju jis vis...

Nuomonės formuotoja Viktorija Šaulytė-Mockė praeivius kvietė aukoti geriems darbams

Prieš Kalėdas daugelis skuba puošti namus, pirkti dovanas ir daryti dar daugiau gerų darbų nei įprastai. Nuomonės formuotoja Viktorija Šaulytė-Mockė prieš Kalėdas nusprendė prisidėti...

Meksikietiška virtuvė Lietuvoje: išbandykite nepaprasto skonio fachitos ir burito receptus

Pasiilgote egzotiško maisto, o gal į savo kasdienį meniu norite įtraukti išraiškingesnių patiekalų? Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, sako, kad norintiems pasimėgauti...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS