Nors didžioji dalis riešutų į Lietuvą atkeliauja iš tolimų kraštų, rudeniui įsibėgėjant jų galima rasti ir mūsų šalies miškuose. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, riešutai vertinami dėl juose esančių mononesočiųjų riebalų, mažinančių širdies ligų riziką, organizmui svarbių mineralų,...
AVINASTikriausiai turėsite kažkokių reikalų su užsieniečiais ar bent jau su svečiais iš kito miesto. Jei tai verslo reikalai, priimti susitarimai bus tvirti ir abiem pusėms naudingi. Jei asmeniniai - tiesiog maloniai praleisite laiką.
Audioknyga: „Donbaso džiazas“
Karas kaip džiazas? Jonas Ohman...
Rudenį, kai gėrybėmis iš daržų bei sodų dalijasi giminės ir pažįstami, išties sunku neperkrauti savo šaldytuvo su meile užaugintais vaisiais ar daržovėmis. Prekybos tinklo „Rimi“ maisto nešvaistymo iššūkį „Gaminu, neišmetu“ priėmusi ir savaitę visus likučius suvartoti bandžiusi maisto tinklaraštininkė...
Prasidėjus mokslo metams vėl susiduriame su laiko trūkumu. Dažnai dėl šios priežasties nukenčia ir suaugusiųjų bei vaikų mityba – subalansuoti, sveikatai palankūs pusryčiai skubant dažnai yra iškeičiami į greitus ir neilgam sotumo jausmą suteikiančius. Nors tai – patogus pasirinkimas,...
Ant jūsų pjaustymo lentelės gulinti nesunaudota svogūno puselė, morkų galiukai ir salierų viršūnėlės paprastai keliauja į šiukšlių dėžę. Visai be reikalo – dažnai nuvertinamos į pagrindinius patiekalus nepakliuvę daržovių ir žalumynų dalys gali būti maistingo sultinio pagrindas. Maisto ekspertai...
Ruduo yra bulvės – tikros lietuviškos daržo karalienės – laikas. Jų auginama visokių rūšių – tinkamų košėms ar cepelinams, sriuboms ar mišrainėms. Bulvių rūšys skiriasi skoniu, spalva, krakmolingumu. Visgi, norint šią daržovę pažinti geriau, verta išbandyti ne tokius tradicinius...
Sunkiai rastume tradicinės lietuviškos virtuvės patiekalą be bulvių, tačiau šiandien jos vis rečiau atsiduria mūsų lėkštėse. Pastaraisiais metais, pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, bulvės buvo be reikalo demonizuojamos ir įvardijamos kaip kenkiančios kūno linijoms....
Rugsėjis – grybų mėgėjų laukiamas mėnuo, juk po truputį miškuose randasi kvapnių ir maistingų baravykų. Anot gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, 100 gramų šių rūšies grybų baltymų yra kur kas daugiau nei daržovėse ar vaisiuose, todėl neretai baravykai dar...
Ruduo – geriausias metas mėgautis sezoninėmis gėrybėmis, pavyzdžiui, kepti nuostabaus skonio ir aromato pyragus. Slyvų pyragas – vienas populiariausių rudeniškų desertų. Jį mėgsta tiek suaugę, tiek vaikai. Be to, tai puikus būdas į racioną įtraukti slyvų, o žinodami kelias...
Naujasis mokslo ir žinių sezonas grąžina bene tris mėnesius nematytus draugus į klases, o pirmosiomis dienomis netyla įspūdžiai apie patirtus nuotykius ar keliones. Tačiau su rugsėjo pirmąja grįžta ir rutina, kurią vasaros atostogos būna pakeitusios 180 laipsnių.
Visiems puikiai pažįstama...