17.9 C
Gargždai
2024 / 06 / 29

Jokių antibiotikų ir užauginta Lietuvoje: „Iki“ šviežios vištienos populiarumas tik auga

Ar jau skaitėte?

Vištiena – šio sezono grilintojų favoritė. Kad patiekalas pavyktų tobulai skaniai, visa magija prasideda ne nuo marinato ar kepimo būdo, o dar parduotuvėje, renkantis mėsą. Ji turi būti šviežia, o jos kokybė kruopščiai kontroliuojama. Pasak Gintarės Kitovės, „Iki“ komunikacijos vadovės, dėl to prekybos tinkle griežtai laikomasi itin aukštų kokybės standartų, o visa „Iki“ sveriamose vitrinose parduodama reguliaraus asortimento šviežia vištiena yra užauginta Lietuvoje ir be antibiotikų.

- Reklama -

Šiemet „Iki“ pirkėjus pakvietė į dar vienus rinkimus: ką grilinti jie mėgsta labiau – vištieną ar kiaulieną? Balsavimas vyko kone taškas į tašką, tačiau galutinis rezultatas parodė – būtent vištiena, surinkusi 57 proc. balsų, lietuviams šį sezoną yra arčiau širdies.

„Vištiena iš tiesų kiekvienais metais sulaukia vis daugiau populiarumo. Ji ypač mėgstama atšilus orams, kai norisi maitintis lengviau, sveikiau, negaišti daug laiko maisto ruošoje. Juolab, kad pirkėjai jau patys yra įsitikinę aukšta lietuviškos paukštienos kokybe. Pasirinkę absoliučią daugumą tiek jos, tiek kitos į „Iki“ lentynas patenkančios mėsos įsigyti iš Lietuvos augintojų, galime pasirūpinti maksimaliu mėsos šviežumu, kontrole ir kokybe“, – sako G. Kitovė.

Lietuviška vištiena – be antibiotikų ir be faršo

Lietuviška vištiena – be antibiotikų ir be faršo.

Sveriamose vitrinose „Iki“ parduodama reguliaraus asortimento šviežia vištiena yra lietuviška, užauginta be antibiotikų, be to – šviežiai mėsininkų išpjaustoma vietoje. Tuo tarpu norintys įsigyti be antibiotikų užaugintą ir 100 proc. lietuviškos kilmės, tačiau jau sufasuotą vištieną – savitarnos lentynose gali rinktis „Iki“ prekių ženklu pažymėtą vištieną.

„Pirkėjams svarbu ne tik maisto skonis, bet ir jo kokybė bei kilmė. Tai ypač akivaizdu kalbant apie mėsą, kurios pirkėjai pageidauja būtent lietuviškos. Ją renkantis iš Lietuvos gamintojų, būna užtikrinamas trumpiausias kelias nuo ūkininko iki vartotojo. Be to, „Iki“ kelia ypač griežtus reikalavimus kokybei, todėl bendradarbiaujant su vietos tiekėjais yra dar paprasčiau kontroliuoti saugą ir mėsos kokybę“, – sako G. Kitovė.

Ne ką mažiau nei kilmė kokybiškos paukštienos ieškantiems pirkėjams svarbu ir tai, kad ją auginant nebūtų naudojami antibiotikai. Tokia paukštiena, visų pirma, yra sveikesnė – tai rodo, kad paukštis buvo sveikas, nesirgo, buvo rūpintasi jo gyvenimo sąlygomis ir visaverte mityba. Tai svarbu tiek dėl gyvūnų gerovės, tiek dėl mėsos kokybės – tokia vištiena turi natūralesnį skonį ir aromatą, išlaiko daugiau naudingų medžiagų.

- Reklama -

Dėl šių priežasčių „Iki“ dar nuo 2021-ųjų ir savo kulinarijos gaminiuose „Pagaminta IKI“ naudoja tik vištieną be antibiotikų.

G. Kitovė taip pat atkreipia dėmesį į dar vieną apie aukštą kokybę bylojantį faktą. „Iki“ prekių ženklu pažymėta smulkinta vištiena savitarnos lentynose yra smulkinta mėsa, o ne faršas, kaip yra įprasta rinkoje. Pastarasis yra priskiriamas jau pusgaminių kategorijai, tuo tarpu smulkinta mėsa yra natūralesnė. Jos sudėtyje nėra jokių kitų priedų – tai tik nukaulinta ir susmulkinta šviežia vištiena, kurios sudėtyje gali būti tik iki 1 proc. druskos.

Mėsos šviežumui – aukščiausias prioritetas

Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse apskritai dominuoja lietuviška mėsa – ji sudaro net 95 proc. viso reguliaraus šviežios mėsos asortimento. O sveriamos mėsos skyriuje ne tik vištiena, bet ir absoliučiai visa kiauliena, jautiena – tik lietuviškos kilmės.

„Iki“ kiekvienas arčiau namų gali rinktis iš ypač gausaus kiaulienos asortimento, kuris sudaro apie 80 proc. visos šviežios mėsos pasirinkimo. Sveriamose vitrinose visa ji tik lietuviška, mėsininkai ją išpjausto vietoje pagal aukščiausius standartus, todėl yra itin šviežia. Didelė „Iki“ stiprybė yra ir tai, kad smulkinta kiauliena gaminama vietoje iš šviežios mėsos, taip pat vietoje kemšamos šviežios dešrelės.

Tuo tarpu sveriamose vitrinose esanti „Iki“ jautiena yra ypatinga ne tik dėl 100 proc. lietuviškos kilmės. Šiose vitrinose nėra jokios karvienos, o jautiena iš tiesų yra ne mažiau kaip 5 dienas brandinta buliaus mėsa. G. Kitovė pasakoja, kad brandinimas pirkėjams garantuoja kokybę, išskirtinį skonį bei naudingų medžiagų išlaikymą. Tokia mėsa yra minkštesnė, geresnės tekstūros, ją greičiau paruošti, o patiekalai su ja turi malonesnį aromatą.

„Svarbu ir tai, kad mėsa „Iki“ nėra kaupiama, šaldoma. Ji į parduotuves pristatoma net 6 kartus per savaitę, kad pirkėjai visuomet galėtų ją įsigyti maksimaliai šviežią“, – akcentuoja G. Kitovė.

Dar daugiau, tokie patys aukšti standartai keliami ir pastaraisiais metais ypač išpopuliarėjusiems jau grilinimui paruoštiems marinuotiems mėsos gaminiams. „Iki“ marinuotos mėsos sveriamose lentynose – plati įvairovė čia pat parduotuvėje kimštų dešrelių, skirtingais prieskoniais marinuotų šašlykų, kepsnių ir kitų gaminių. Tad pirkėjai gali būti ramūs ir dėl šviežumo, ir dėl kokybės.

Gintarė Kitovė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Šiltesnių orų banga į Lietuvą plis šiauriniu anticiklono pakraščiu

Šiltesnių orų banga į Lietuvą plis šiauriniu anticiklono pakraščiu, kritulių bus nedaug. Šiandien žymesnių kritulių nenumatoma. Vietomis tvyros rūkas, rytą kai kur bus slidu dėl...

Penkis pagrindiniai karantino ribojimai

Sveikatos apsaugos ministerija ragina gyventojus riboti judėjimą šalyje, atidėti šeimos šventes, mažinti kontaktų skaičių ir laikytis asmeninės higienos. Ministerija parengė rekomendacijas, kaip siūlo gyventi...

Bus lyg „Michelin“ žvaigždučių restorane, bet išleisite mažai: kaip artišokus gamina močiutės Italijoje

Šarvuotas karys su minkšta širdimi. Taip galima apibūdinti artišokus, kurie, pasak Vaidos Budrienės, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovės, Lietuvoje kasmet suburia vis didesnę gerbėjų...

Vasarą populiarėja šaltos kavos gėrimai: sutaupykite gamindami juos namuose (receptas)

Vasaros dienomis karštą kavą pakeičia gaivūs šaltos kavos gėrimai, neretai paskaninami įvairiais priedais. Prekybos tinko „Rimi“ maisto technologė Lina Barčaitė pastebi, kad kavos mėgėjai...

Astrologinė prognozė vasario 11-ajai, sekmadieniui

AVINAS. Kažkas gali sutrikdyti jūsų sumanytą planą ir reikalai judės gana lėtai. Galbūt ramybės neduos nemaloni paslaptis ar apkalbos. Neeikvokite jėgų abejotiniems užsiėmimams. JAUTIS. Neblogai seksis visuomeniniai reikalai, lengvai prisitaikysite įvairiose situacijose. Džiaugsmo suteiks flirtas,...

„Rimi“ kalėdinę antį įsigysite pigiau: kepimo ir skaniausių įdarų paslaptys

Artėjant šventiniam laikotarpiui, ore tvyro Kalėdų laukimas, o namuose – šventinių patiekalų planavimas. Nors daugelis per šventinius pietus mėgaujasi tradiciniu kalakutu, yra dar vienas kulinarinis malonumas, kuris nusipelno svarbios vietos ant Kalėdų stalo –...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS